Lørdag 26. mai kl. 18.00  | Varighet: 1 time  |  Billetter kr. 200,- kan kjøpes på forhånd i Kunstbanken. Billetter selges også i døra så langt det er plasser

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland samarbeidet i mange år med balladeforestillingen Det Syng. Nå møtes de for å løfte fram tekster av Hans Børli i jubileumsåret 2018. «Glimrende Anne Marit Jacobsen gir Hans Børlis dikt sceneliv» skrev Aftenposten i forbindelse med hennes framføring av forestillingen på Nasjonalteateret. Utdrag fra denne forestillingen samt Sinikka Langelands Børlisanger og kantelespill utgjør duoens konsertforestilling Fra Istid til Nå.

Sinikka Langeland var bare 17 år da hun tonesatte et dikt av Hans Børli for første gang. I 1985 satte hun tone til Langt innpå skoga, også navn på hennes debutplate I 1994. Siden har hun reist verden rundt med Børli på repertoaret. Børli vokste opp på en finneplass i Eidskog og selv om han ikke identifiserte seg som finnskoging så var den skogfinske kulturen også en del av hans kulturelle arv. Diktet Istiden følges av en skogfinsk vinterune, Talven luku, og Gråsteinen står side om side med steinruna Kiven Emuu.

Det er noe med Anne Marit Jacobsen. I så mye av det hun gjør utstråler hun en kolossal varme og følelse for stoffet hun fremfører. Og i NÅ… formelig strutter hun av formidlingsglede…», skrev Dagbladet.

Denne varmen kommer godt med når man starter i “Istiden” ….. da selve Tiden satt med hodet i hendene og visste ingen råd …

og gjør en poetisk musikalsk reise i Hans Børlis univers og livsfilosofi og lander i det som

 ….. opphever Tiden

og forener alle ting

i et eneste stjernehvitt NÅ.