Etter siste ombygging har Kunstbanken 8 ulike utstillingsrom med tilsammen 440 m2, eget formidlingsrom og restaurant.

Kunstsenterets virksomhet spenner over et vidt spekter av formidlingstiltak: Galleridrift, vandreutstillinger, kunstprosjekter i offentlige rom, seminarer, konsulent- og informasjonstjenester. I fylkeshusets foaje viser vi utstillinger med lokale profesjonelle kunstnere. Vi arrangerer også performancefestival hvert 2. år. Last ned årsmelding 2014 her._1.png__

Vår utstillingsprofil tar sikte på å vise et mangfold av kunstneriske uttrykk, med hovedvekt på eksperimentell og nyskapende kunst. Vi viser både norsk og internasjonal samtidskunst. I Kunstbutikken finner du gaveartikler laget av kunstnere i Hedmark og resten av landet.

Lokalene kan leies til møter og spesielle anledninger. Vi tilbyr spesialsydde opplegg med god mat fra vår restaurant og omvisninger i den aktuelle utstillingen.

Kunstbanken er en stiftelse

Bildende Kunstnere Hedmark sammen med Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge er den ene av de to stifterne av Kunstbanken. Hedmark fylkeskommune er den andre. Dette samarbeidet mellom kunstnerorganisasjonene og fylkesommunen er enestående for en norsk kunstinstitusjon.

Stiftelsen ble opprettet i 1996 og flyttet inn i den gamle Norges Bank- bygningen sommeren 1997. Våren 2003 sto andre byggetrinn ferdig etter omfattende ombygginger og med nytt tilbygg. Arkitekter var Hamar-firmaet Andersen+Fremming.