DESENTRALISERT VIRKSOMHET 2009

TA´BLÅ - RØD, GUL ELLER GRØNN


Formidling av et kunstprosjekt til eldre i institusjon, i samarbeid med Hamar kommune. Sanseopplevelser med spesiell vekt på farge er tema for dette vandrende kunstprosjektet, utviklet av Aase Marie Brun. Sammen med beboerne engasjeres de ansatte i samtaler rundt et av fire tablåer. Dekketøyet består i en blanding av kunsthåndverk, design og bruktbutikkfunn. Det kan uttrykke stil, nostalgi, humor, frodighet osv. Små luktposer med forskjellige dufter bidrar ytterligere til å teste ut sanser og følelser. Den dagligdagse rutinen det er å spise brytes, samtidig som nettopp det velkjente ved situasjonen gir deltakerne et felles utgangspunkt for opplevelsen. Vekker de ulike fargene, gjenstandene og duftene reaksjoner, og i såfall hvilke?


RECYCLING - gjennvinning og forvandling


 Utstillingen er et samarbeid med Turnéorganisasjon for Hedmark og er et tilbud for elever på 1.-7. trinn. Teksten under er hentet fra Turnéorganisasjonens lærerveiledning for utstillingen. Gjenbruk er et velkjent begrep. Vi vet at det er viktig. Vi må utnytte ressursene og ikke sløse. Bruk og kast-mentaliteten er ikke bærekraftig, den belaster miljøet. Men gjenbruk kan være mye mer enn å lage melkekartongkubber og sortere husholdningsavfall! I denne utstillingen får vi se noen skikkelig smarte, lure og humoristiske eksempler på gjenbruk. Her får vi åpnet øynene for hva som kan skje i det hverdagens gjenstander får nytt liv som del av et kunstnerisk uttrykk.
Dette er ikke noe nytt fenomen innen kunsten. Helt siden tidlig i forrige århundre har vi sett kjente og hverdagslige gjenstander forvandles og bli gitt en ny betydning i en skulptur eller et bilde. Kunstnere i forskjellige land arbeider under svært ulike materielle betingelser, og kunstnerne i utstillingen kan ha ulike grunner til å resirkulere materialer i sine verk. I vår del av verden kan det være et ønske om å legge til flere betydninger og assosiasjoner, andre steder er tilgangen på materialer knapp og man må bruke det som finnes, selv om det har vært brukt før. Uansett er det her snakk om håndverkskunnskaper på et høyt nivå, en formmessig sikkerhet og med uttrykk som snakker til oss.

Humor, det uventede, det uvante, det forbløffende og det kritiske er elementer vi finner i disse arbeidene. Dette vil være en utstilling som viser kulturelt mangfold ved å tydeliggjøre likheter og forskjeller mellom kulturer og gjennom å tematisere hvordan vi kan forstå et uttrykk gjennom det visuelle språket. Recycling er det engelske ordet for gjenbruk. Grunnen til at vi bruker den engelske tittelen er at dette er en internasjonal utstilling. Gjenstandene er hentet fra en større utstilling som ble vist i Kunstbanken sommeren 2008, der tema var gjenbruk i kunsten.

Formidlere er Aase Marie Brun og Torill Østby Haaland som veksler på å reise med utstillingen.

Kunstnerne: Clarence Albert (Zambia), Daniel Hangoma (Zambia), Magny Tjelta Jaatun (Norge), Lise Schønberg (Norge),
Gordon Shamulenge (Zambia), Joseph Shakulipa (Zambia), Ringo Brian Chileshe (Zambia)


INNTRYKK, UTTRYKK OG AVTRYKK FRA HEDMARK


  Bildende Kunstnere Hedmark (BKH) ble stiftet i 1979 og 30-årsjubileet ble markert med den største mønstringen av hedmarkskunstnere noen sinne. Over 50 profesjonelle kunstnere deltok på utstillingen (som varte til 23. august) i Kunstbanken, og et utvalg på 17 kunstnere blir presentert i vandreutstillingen. Blant disse er det utøvere innenfor mange ulike genre og teknikker. Hedmarks visuelle skattkammer er rikholdig - og en del av vår felles identitet. Kunstbanken ønsker at publikum i hele fylket skal få et spennende møte med kunstnerpersonligheter med tilhørighet i Hedmark, gjennom deres ulike kunstneriske uttrykk. Kunstnerne som deltar: Finn Aage Andersen, Ann Avranden, Linda Bakke, Anne Bekkelund, Inga Blix, Geir Brohjen, Tina M. Buddeberg, Marit Gimse, Jon Olav Helle, Trond E.S. Indsetviken, Inve Iversen, Svein-Tore Kleppan, Anne Tove Ø. Mygland, Kåre Nordvik,Merete Røstad, Michael Schlømer og Dag Skedsmo. Klikk på bildene under for full størrelse. Alle foto: Kunstbanken
Anne Bekkelund
; Fjellsti

 
 
 
 
 
 NB - grunnet de ulike utstillingsarealer på visningsstedene vil antall utstillere kunne variere noe.

Turnéplanen (med forbehold om endringer) ser slik ut:

02.10.09-31.11.09: Kongsvinger bibliotek
06.11.09-27.11.09: Bifrost, Os i Østerdalen
03.12.09-12.12.09: Trysil kunstforening
16.01.10-14.02.10: Elverum kunstforening
24.04.10-27.05.10: Galleri Elgen, Tynset
28.08.17-10.10.10: Aukrustsenteret, Alvdal

 -Jeg ELSKER denne banken!!

Jacob, 4 år

KUNSTBANKEN
Hedmark Kunstsenter
Besøksadresse: Parkgt. 21
2317 Hamar
post@kunstbanken.no
Telefon: 62 54 22 60

FRI ENTRÉ

ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN
lørdag 08.04. - 12.00-17.00
Palmesøndag - 12.00-17.00
mandag 10.04. - stengt
tirsdag 11.04. - 11.00-16.00
onsdag 12.04. - 11.00-16.00
Skjærtorsdag - 11.00-16.00
Langfredag - stengt
Påskeaften - 12.00-17.00
1.påskedag - 12.00-17.00
2.påskedag - stengt

Åpningstider:
Tirsdag - fredag 11.00-16.00
Lørdag og søndag 12.00-17.00
Mandag stengt

NB! KUNSTBANKEN KAFÉ HAR AVVIKLET SIN VIRKSOMHET

LAST NED ÅRSPROGRAM 2017 HER

LAST NED ÅRSMELDING 2015 HER


SØK I KUNSTBANKEN:


BESØK KUNSTBANKEN PÅ FACEBOOK
:
BESØK KUNSBANKEN KAFE PÅ FACEBOOK:

Kunstbanken støttes økonomisk av