DAG BRATBERGENGEN (1956) har drevet sitt eget keramiske verksted og galleri, Studio K, i Notodden siden 1998, og har vært medlem av Norske Kunsthåndverkere siden 1988. Han er utdannet ved Statens lærerskole i forming (1978/79), Statens lærerhøgskole i forming (1982/82) og Harrogate College of Arts (1986/87). I 2004 fikk han godkjent lektorkompetanse i keramikk ved Høgskolen i Telemark.

Bratbergengen har mottatt flere stipender, blant annet fra Norsk kulturråd. Han har hatt mange offentlige utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av flere offentlige institusjoner.

Dette sier Bratbergengen selv om sitt arbeid: «I møtet med materialet, møter jeg skikkelser jeg kan dra kjensel på, men aldri tidligere har møtt. Slik vil jeg også det skal være. Jeg håper mine  skapninger kan fortelle oss noe om hvem vi er, eller kanskje bare ønske oss god morgen og forløse et lite smil, en tåre eller en erkjennelse.

Når jeg arbeider plasserer jeg meg selv sammen med materialet, og stiller meg åpen for det som måtte skje. Av og til oppstår en fornemmelse av noe, og fornemmelsen  blir form.  Jeg er ikke ute etter kontroll over prosessen, men erfaringen med materialet hjelper meg å gi form til det tanke- og bildefelt som oppstår underveis.»