HETT GLASS holder til på Fabrikken i Lillehammer med glassblåserverksted og butikk. Glasshytta ble startet i 2009 og drives nå av Ellen Larsson og Kari Mølstad med assistent. De har alle utdannelse fra glasskoler i Sverige og Danmark. De blåser og produserer bruksting, samtidig som de lager unike arbeider med hvert sitt kunstneriske uttrykk.

KARI MØLSTAD: Gjennom ulike teknikker jobber jeg med overflater i glasset. Jeg søker ulike effekter som refleksjoner og kontraster fra matt til blankt. Det essensielle i arbeidsprosessen min er det tilfeldige som skjer i det jeg ikke kan styre, men som jeg likevel legger til rette for. Spesielt er vann et tilbakevendende tema med overflate, gjennomsiktighet og spekteret av farger og nyanser.

ELLEN V LARSSON: Jag tycker om att blanda material med min glassblåsning och har bland annat arbetat med en serie med gamla kastrullock som jag har blåst nya kärl til. På så vis får saker som skulle ha blivit kastade ett nytt liv. Jag experimenterar mycket med lampor, olika typer av dekorering, sandblåst, gravering och slipning. Glas har ju i alla tider passat som ljushållare och skärmar.