Velkommen til kunstnersamtale med Johannes Engelsen Espedal i Kunstbanken søndag 8. desember kl. 12–13 – FRI ENTRÉ!

Johannes Engelsen Espedal deltar i utstillingen SIAMESISK – Innlandet som motstand, en regionutstilling i samarbeid med Oppland Kunstsenter. Opplandskunstneren introduserer arbeidet sitt og åpner opp for spørsmål fra publikum. Johannes Engelsen Espedal er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) i 2013. Han arbeider med installasjon og skulpturell improvisasjon i rom. Prosjektene bærer ofte på referanser til arkitekturhistorie og maleri, der gjenkjennelige elementer lekes med, og vante funksjoner brytes ned.

Alle som ønsker kan bli med videre til atelierbesøk og kunstnerpresentasjon hos Morten Haugmo på hans atelier i Nordre Fløgen, Braskereidfoss. kl. 14.00. Dette er en unik anledning til å møte kunstneren bak verkene, og samtidig se kunsten i de omgivelsene den blir skapt. Morten Hagmo har svennebrev som gullsmed og er utdannet ved bla Kunsthøyskolen i Oslo innen smykkekunst. Han lager objekter og smykkekunst over ulike tema, og administrerer en mangfoldig håndverksprosess der det raffinerte produktet er arbeider utført i edelmetall, stein og plast. Arbeidene hans befinner seg midt mellom kaosenergi og fingerspitzgefül på høyt nivå.

Vi kjører i samlet tropp fra Kunstbanken ca kl. 13.00. Kontakt post@kunstopp.no hvis du har behov for skyss tur-retur Lillehammer-Nordre Fløgen eller har spørsmål til arrangementene. Kunstsenteret i Oppland organiserer samkjøring!

Ved ankomst Nordre Fløgen, får vi omvisning og presentasjon av arbeidsprosessene til Morten Haugmo. Det vil bli servert varm mat og drikke før retur til Hamar og Lillehammer. Fri entré!