Performancen Bergman Horror Show av Peter Johansson (1964, Sverige) og Barbro Westling (1956, Sverige) tematiserer den anerkjente filmskaperen Ingmar Bergmans innvirkning på den svenske folkesjelen. Han har gjennom sin nasjonale og internasjonale posisjon definert noe av Sveriges nasjonale identitet.
Handlingen i performancen foregår på scenen til et miniatyrteater som refererer til det Alexander leker med i Bergmans Fanny og Alexander. Alexanders miniatyrteater har imidlertid i Johanssons og Westlings regi blitt til et slags skrekkabinett, der deres versjoner av utsnitt av Bergmans stykker utspiller seg. Ved å kle seg i matrosdresser som Fanny og Alexander, har de inntatt rollen som barn som leker på voksnes premisser. Døden har fått en sentral plass, samt dysterheten, melankolien og dramaet slik vi kjenner det fra Sveriges nasjonale ikon. I tillegg har Johansson og Westling krydret performancen med humor og ironi.
Peter Johansson skaper ofte overskrifter med sine utstillingsprosjekter, det gjaldt også for utstillingen som han hadde i Kunstbanken i 2003. Den gang tematiserte han nasjonal identitet gjennom å brodere og rosemale nasjonale symboler som uniformsjakker og boots. Han har samarbeidet med kulturjournalisten Barbro Westling siden 2004. De har nylig kuratert en stor og påkostet utstilling på Norsk Form med tittelen Omveg. Arkitektur og design langs 18 nasjonale turistvegar.