KUNST I BIBLIOTEK: Kunstbanken viser i samarbeid med Innlandet fylkesbibliotek mini-utstillingen Den glemsomme elefanten i biblioteker i Innlandet fylke.

Utstillingen viser originalmalerier fra barneboka ved samme navn, laget av billedkunstner Anne Kampmann og tekstforfatter Åsa Gan Schweder. Boka ble utgitt i 2007, og utgangspunktet for prosjektet var Anne Kampmanns uttrykksfulle gouache-malerier av elefanter.

I boka møter vi Lille Elefant som prøver å hjelpe den glemsomme Gamle Elefant med å huske hvordan livet pleide å være. En ettertenksom og varm fortelling om levd liv og omsorg mellom generasjonene. Les mer om utstillingen på fylkesbibliotekets nettsider og Østlendingen.

Anne Kampmann (f. 1946) har siden debuten i 1982 hatt mer enn 60 separat-utstillinger i inn- og utland, og deltatt på ca. 150 gruppe- og kollektivutstillinger. Arbeidene hennes er innkjøpt av offentlige samlinger som Norsk Kulturråd og Nasjonalgalleriet, og av flere kommuner og fylkeskommuner. Hun har hatt utsmykkingsoppdrag på flere alders- og sykehjem og skoler, og har vunnet lukket konkurranse for utsmykking av Kampen Kirke, Stavanger. Anne Kampmann er tildelt en rekke stipend, blant annet Statens garantiinntekt for kunstnere. Ett av bildene fra Den glemsomme elefanten er kjøpt inn av Nasjonalbiblioteket.

 

Turnéplan 2021:

Åmot bibliotek                              08. april – 27. april

Folldal bibliotek                            27. april – 18. mai

Os bibliotek                                   18. mai – 08. juni

Engerdal bibliotek                        08. juni – 29. juni

Grue bibliotek                               29. juni – 03. august

Ringsaker bibliotek                      03. august – 24. august

Østre Toten bibliotek                  24. august – 15. september

Søndre Land bibliotek                 15. september – 06. oktober

Nordre Land bibliotek                 06. oktober – 28. oktober

Nord-Aurdal bibliotek                 28. oktober – 18. november

Sør-Fron bibliotek                        18. november – 08. desember