KUNST I BIBLIOTEK: Kunstbanken viser i samarbeid med Innlandet fylkesbibliotek mini-utstillingen Den glemsomme elefanten i biblioteker i Innlandet fylke.

KUNST I BIBLIOTEK: Kunstbanken Hedmark Kunstsenter viser i samarbeid med Innlandet fylkesbibliotek mini-utstillingen Den glemsomme elefanten i biblioteker i Innlandet fylke. Utstillingen viser originalmalerier fra barneboka ved samme navn, laget av billedkunstner Anne Kampmann og tekstforfatter Åsa Gan Schweder. Boka ble utgitt i 2007, og utgangspunktet for prosjektet var Anne Kampmanns uttrykksfulle gouache-malerier av elefanter.

I boka møter vi Lille Elefant som prøver å hjelpe den glemsomme Gamle Elefant med å huske hvordan livet pleide å være. En ettertenksom og varm fortelling om levd liv og omsorg mellom generasjonene.

Anne Kampmann (f. 1946) har siden debuten i 1982 hatt mer enn 60 separat-utstillinger i inn- og utland, og deltatt på ca. 150 gruppe- og kollektivutstillinger. Arbeidene hennes er innkjøpt av offentlige samlinger som Norsk Kulturråd og Nasjonalgalleriet, og av flere kommuner og fylkeskommuner. Hun har hatt utsmykkingsoppdrag på flere alders- og sykehjem og skoler, og har vunnet lukket konkurranse for utsmykking av Kampen Kirke, Stavanger. Anne Kampmann er tildelt en rekke stipend, blant annet Statens garantiinntekt for kunstnere. Ett av bildene fra Den glemsomme elefanten er kjøpt inn av Nasjonalbiblioteket.

Les mer om utstillingen på fylkesbibliotekets nettsider og Østlendingen.