Utstillingsperiode 22. august til 11. oktober.

I Kunstbanken viser Elise Storsveen monumentale tekstiler utført i applikasjonssøm og produsert over årene 2015–2020. De håndsydde tekstilarbeidene er strengt komponert med referanser til modernismens grafiske uttrykk og abstraherte former.

Utstillingens tittel REPEPETITITIV viser til gjentagelsen som finnes i Storsveens motiver. Hun benytter ofte gjenbrukstekstiler og motivene skaper hun lag på lag. Det er også tydelig slektskap og sammenheng mellom de ulike verkene, og hennes motivverden viser til det repetitive i livene vi lever og strukturene som forbinder oss.

Storsveen arbeider også med collage og billedvev, og kunsten hennes kjennetegnes av interessen for form, konstruksjon og manuelt arbeid. Verkene omhandler temaer som menneskekroppen, relasjoner, historie og funksjoner i samfunnet.

Elise Storsveen (f. 1969) bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi og har hatt en rekke utstillinger, deriblant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, SOFT galleri, Galleri 0047 og Fotogalleriet, og deltatt i gruppeutstillinger på blant annet Nasjonalmuseet i Oslo, KODE, Bergen Kunsthall og Kunsthall Oslo. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved Ila Landsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim, Litteraturhuset i Oslo og Arkitekthøyskolen i Oslo. Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Storsveen har også kuratert flere utstillinger, blant annet den legendariske Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo i 2013 og Henie Onstad-samlingen — En heftig opplevelse for et ungt sinn i 2020.

Omtale av utstillingen

Klassekampen. 29.09.2020. Perspektiv.

Hamar Arbeiderblad. 21.08.2020. Tre kvinner åpner nye utstillinger i Kunstbanken. (Krever innlogging.)