Tirsdag 5. oktober Kl 18.00 – 19.00 Kunstbanken, Parkgt. 21. Hamar

Tirsdag 5. oktober fortsetter en ny runde med kritikersamtale i serien Diatribe, der kritikere og skribenter møtes for å diskutere kunst- og utstillingsprosjekter i Innlandet. Samtalen tar utgangspunkt i pågående utstillinger i Kunstbanken og Glasslåven på Gran. I Kunstbanken vises Egentlige eventyr av Ingrid Book og Carina Hedén og Dvelja av Anne Karin Jortveit.  Kunstbanken Hedmark Kunstsenter

På Glasslåven vises utstillingen Konstruksjon med Johannes Engelsen Espedal og Fredrick Arnøy. UTSTILLINGER – Glasslåven (glasslaven.no)

Kritikerne som deltar i samtalen er Øyvind Storm Bjerke og Line Ulekleiv, moderator er Mona Gjessing.

Bio for kritikerne

Mona Gjessing har vært kunstkritiker siden 2004 og har jobbet som fast frilanser for Klassekampen, Billedkunst, Numer, PROSA og KORO. Mona Gjessing har sin utdannelse fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og leverte i 1999 den tverrestetisk orienterte hovedoppgaven «Sjokkets musikalske logikk. En studie i Arnold Schönbergs monodrama Erwartung». Gjessing er i dag ansvarlig redaktør i det nettbaserte tidsskriftet Kunstavisen.

Line Ulekleiv er skribent, kritiker og redaktør. Hun har tidligere skrevet for blant annet Klassekampen, Morgenbladet, Kunstkritikk og Billedkunst. Ulekleiv har vært redaktør for en rekke publikasjoner, blant annet for KORO og Nasjonale turistveger. Hun er lærer ved Kunsthøgskolen i Oslo og kunstnerisk rådgiver for Storebrand kunstsamling.

Øivind Lorentz Storm Bjerke er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo, tidligere museumsleder og fast kunstkritiker i Klassekampen. Han har utgitt en rekke bøker om kunst, blant annet monografier over kjente norske kunstnere. Storm Bjercke hatt ledende stillinger ved Trondhjems Kunstforening/Trøndelag Kunstgalleri, Henie-Onstad Kunstsenter og Norsk Museums for Fotografi – Preus Fotomuseum i Horten.

Om Diatribe

Det er en serie med samtaler om kunst, som retter søkelyset mot aktuelle utstillinger i Innlandet. Arrangementsserien mottar tilskudd fra Kulturrådet og Innlandet fylkeskommune. Oppland Kunstsenter, Elephant Kunsthall, Harpefoss Hotell, Glasslåven Kunstsenter, Lillehammer Kunstmuseum og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter er initiativtakere og vertskap.

En diatribe (diatribé, gr. διατριβή – eg. tidsfordriv, undervisning, i dag avhandling) er en dialogisk form for argumentasjon over et viktig tema der gjerne flere sjangre blir brukt (f.eks. retoriske spørsmål, apstrofe, abrupte svar, paradokser og historiske eksempler) for å understreke argumentasjonen. (Wikipedia)