Konsert utsatt, ny dato kommer

Benedicte Torget – sang, tekst/musikk
Hilde Skomedal – cello
Eline Vistven – bassklarinett

Sted: Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, loftet
Tidspunkt: Utsatt, ny dato kommer!
Pris: kr 150

Søndag 15. mars holder Ensemble brave hearts konsert i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Den kritikerroste sangeren og låtskriveren Benedicte Torget presenterer sammen med Hilde Skomedal og Eline Vistven, musikere med en sjelden formidlingsevne, låter som beveger seg i et landskap mellom jazz, pop, barokk og verdensmusikk.

Hva er mot? Hva skal til for å forvalte den virkelige kraften og nakenheten i et åpent hjerte?

Benedicte Torgets tekster og komposisjoner nærmer seg temaet «mot» med undring og respekt. Gjennom en gjensidig lydhørhet i ensemblet har de tre musikerne utviklet en egen klangverden. Ensemblet har utforsket mulighetene som ligger i et intimt format, kun menneskestemmen, en cello og en bassklarinet. Sammensetningen av instrumenter skaper et eget sound.

Låtene løftes fram med en rikdom av overtoner og uventede stemninger. Tydelige linjer og organisk utmeislede melodier beriker tekstene. Improvisasjoner skaper rom for det ordløse.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturfond, Komponistenes vederlagsfond, Det Norske komponistfond, Tekstforfatterfondet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og CREO.

Benedicte Torget er sanger og komponist. Hun har jobbet med improvisasjonstradisjonene innen jazz, 1600-talls musikk og folkemusikk. Hun har utgitt tre kritikerroste album og laget musikk for TV og teater. I 2014 mottok hun NOPA’s Musikkpris sammen med Øystein Sevåg. Hun er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium og UiO.

Hilde Skomedal er en norsk cellist bosatt i Sveits. Hun tok sin mastergrad i barokk cello med Bruno Cocset ved Haute Ecole de Musique de Genève i 2013 og er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og ved Haute Ecole de Musique de Lausanne. Fra 2012 har hun også arbeidet med musikk og bevegelse i barokk- og samtidsdans.

Eline Vistven er utdannet jazzsaksofonist og bassklarinettist ved Norges musikkhøgskole og ved Scene 1 i København. Hun har fordypet seg i fri improvisasjon og folkemusikk, og deltatt på innspillinger av flere kritikerroste album både i Norge, Tyskland og USA. Hun har jobbet med musikk og fortellerkunst i Fabellatores fortellerteater, og skrevet komposisjoner for kortfilmer.

 

Foto: Ø. Sevåg / C. Laurré