-En hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet! Kunstbanken, 28-30 juni kl.14:00-16:00. Arrangementet er gratis!

Flanelldrøm av Sterud/Kongsness vises ved Kunstbanken i Hamar, som en del av SIB Dance Lab 2022 28. – 30. juni, som en pågående performance fra kl 14-16 hver dag. Torsdag 30. juni blir det også en kunstnersamtale med Sterud/Kongsness ledet av Maria Lothe kl 16.00.
Arrangementet er gratis!

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.

Flanelldrøm er en kjærlighetshistorie mellom to butcher, dette går på tvers av den normative oppfatningen av at en butch i all hovedsak dater en femme – en feminin lesbisk/skeiv kvinne. Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen får butch-on-butch relasjoner endelig den episke kjærlighetshistorien de fortjener.

OM KUNSTNERNE
Sterud/Kongsness har alltid vært et skeivt fellesskap. Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness møtes gjennom sin personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. I juni 2018 arrangerte de Skeiv dansekunst – en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no) under Oslo Pride. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet. Forestillingsserien Butch Tribute hadde premiere ved Teater Innlandet under MOVE Dansefestival høsten 2021, denne visningen bestod av tre ulike forestillinger; Flørt, Roser og en tidligere versjon av Flanelldrøm. Her tok Sterud/Kongsness et oppgjør med feminine idealer innenfor danseteknikker og ga seg selv et nytt fysisk utgangspunkt basert på maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet og underdrivelse, tyngde og eksplosivitet. (www.butchtribute.com)

 

K R E D I T E R I N G

Utøvelse, koreografi, kunstnerisk ansvarlig: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud

Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth

Låt: “Vrimmel” av Anne Grete Preus, Vokal: Frida Ånnevik

Lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson / Markus Tarasenko Fadum

Kostymedesign: Alva Brosten

Søm: Emanuel Waal Hem

Grafisk design: Ylva Greni

Produsent: Hanne Frostad Håkonsen

Kunstnerisk veiledning: Loan Ha, Per Roar, Hanne Frostad Håkonsen og Desiree Bøgh Vaksdal

Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og FFUK

Co-produksjon: DansiT, Black Box teater, Kunsthuset Wrap, RAS i Sandnes

Foto: Marin Håskjold, Ingrid Styrkestad

Film: Maja Wilhite-Hannisdal

 

Facebookarrangement for årets SIB Dance Lab
Nettside SIB Dance Lab