Fri entré  |  Varighet: fra kl. 18-19

I konserten får vi høre følgende:

Ole-Henrik Moe: A memoir for fiolin og cello
Giacinto Scelsi: Trio a cordes for stryketrio
Sven Lyder Kahrs: Curlew (Spove) for stryketrio

Stykkene blir framført av stryketrioen Pitches in Regalia med Kari Rønnekleiv på fiolin, Ole-Henrik Moe på bratsj og Kaja Aadne Thoresen på cello.

 

Om Pitches in Regalia
Pitches in Regalia er en stryketrio som har spesialisert seg på samtidsmusikk, både notert, men også i forskjellige grader av improvisasjon. Trioen har flere konserter, blant annet i regi av Ultima-festivalen, og foreningen Ny musikk. Trioen er spesielt stolte over å ha uroppført flere stykker, blant andre Sven Lyder Kahrs Curlew.

A memoir av Ole-Henrik Moe
Stykket ble skrevet i 1998, og er basert på sitater fra Shakespeares skuespill Hamlet, samt fragmenter av den danske folkevise Tove lille. Stykket er ment som en erindring av Ophelia, som dør tragisk i dette skuespillet. Erindringen av hennes stemme ligger gjemt i de klanglige variasjoner som duoen spiller.»

Trio á cordes av Giacinto Scelsi
Scelsi er en av pionerene når det gjelder å arbeide med klang som et bærende element i musikk. Om Trio á cordes av Scelsi vet man lite. Stykket er skrevet i en stil som ble typisk for ham allerede fra midten av 1950-tallet, men utviklingsmessig mener man å kunne datere denne trioen til starten av 1960-tallet. Stykket er i fire satser, med klare fokuspunkter på fire ulike grunntoner, som får ulike typer klanglig og mikrointervallmessig behandling. «

Curlew av Sven Lyder Kahrs
Curlew (Spove på norsk) handler kanskje mer om hvordan vi mennesker alltid har tolket fuglenes flukt og sporene deres i sanden. Kanskje fordi vi har behov for å legge mening i alt, kanskje fordi vi aner en større sammenheng. Stykket ble bestilt av disse musikerne og uroppført på Ultimafestivalen 2013. Kahrs musikk ligger som vanlig i spennet mellom flyktige klanger, brå bevegelser og skjøre strukturer, men er likevel gripbart som et hele. Musikken hans har blitt framført av ledende musikere på viktige nasjonale og internasjonale festivaler og konserter. Han har mottatt Edvardprisen og Arne Nordheims komponistpris. Han er bosatt på Hamar.