I samarbeid med SIB-Lab  |  Varighet: ca. 1 time  |  Fri entré – åpent for alle

Therese Slob leder en samtale om BodyCartography med danserne Olive Bieringa og Otto Ramstad

Kunstbanken ønsker å bidra til å belyse hvordan dans/bevegelse og galleri/museum er en ny bølge hvor kreativitet og kunst presenteres på andre premisser og i nytt lys. Vi søker å vise bredden i den visuelle samtidskunsten, gjennom også å vise de såkalt smale uttrykkene. For andre år på rad samarbeider Kunstbanken med SIB-Lab, og er arena for workshops og forestillinger i SIB-Labs regi.

Olive Bieringa (New Zealand) og Otto Ramstad (USA) samarbeider under navnet BodyCartography Project og 2018 markerer 20-årsjubileet for denne virksomheten. BodyCartography tar utgangspunkt i at vi alle har en vital kropp med skulpturelle kvaliteter – og ønsker at vi skal gjenoppdage denne fantastiske kilden til utfoldelse og uttrykk. Dette danner grunnlaget for å arbeide performativt og bevegelsesbasert.

BodyCartography lager dans i urbane, hjemlige, ville så vel som sosiale landskap eller omgivelser.
BodyCartographys arbeid er forankret i moderne dans, somatisk og sosialt engasjert praksis, og offentlig kunst. De har laget forestillinger, installasjoner, filmer, workshops, samtaler, festivaler og kuratorprosjekter over hele verden presentert av institusjoner som San Francisco Museum of Modern Art, Te Papa Tongarewa Museum of New Zealand, Walker Art Center, Performance Space 122, American Reality, Movement Research, TBA / Portland Institute of Contemporary Arts, Lyon Opera Ballet, Lyon, Performance Arcade, New Zealand, Cinedans, Amsterdam, South East Dance, Storbritannia, polsk offentlig tv blant andre.

Therese Slob er danser og styremedlem i SIB. Hun driver PS Dance (Project Scratch Dance Studio) i Hamar.

SIB-Lab arrangeres av Skisser i bevegelse ( SIB). SIB er en organisasjon basert på Hamar. Styret består av dansekunstnere som jobber sammen og vi har som formål om å skape arenaer for profesjonell dansekunstnerisk utveksling i Hedmark. Vi har fokus på kunstnerisk kvalitet og søker å legge til rette for dynamiske møtepunkt og nettverksvirksomhet mellom lokale, nasjonale og internasjonale deltagere. Vår visjon er å bidra til økt aktivitet og forståelse av dansekunst.
For mer info. www.sib-dance.com

Kunstbanken arrangerer Performancefestival annet hvert år, og har siden 2003 løftet fram denne kunstformen for tilreisende publikum, skoleelever og for Hamars befolkning. En viktig del av Performancefestivalen er UP! (Ung Performance), hvor vi tilbyr forestillinger og av og til workshops for fortrinnsvis barne- ungdoms- og videregåendeelever, men hvor også høgskolestudenter inviteres som publikum.