Off the wall er en utstilling om grafitti og en forestilling om gatekunst. I Off the wall drister vi oss inn i gatekunstens verden. Blant break, rap og hip-hop møter vi også visuelle uttrykk som bringer oss rett inn i diskusjonen om hvordan våre felles omgivelser skal se ut.

Utstillingen viser eldre og nyere grafitti, med eksempler fra USA og Norge. Vi viser også hvordan grafitti som uttrykk brukes i alle typer varer man vil selge til ungdom. I forestillingen forteller de tre utøverne om egne erfaringher og etter hvert utvikler det seg til å bli rapkonkurranse hvor tuilskuerne deles opp i to grupper: En gruppe for og en mot grafitti. På sparket lager Skranglebein og Nils m/skills rap´er ut fra argumenter de har samlet opp fra publikum.

Performancen er utarbeidet av billedkunstner Bjørn Barre og utøverne Torbjørn Davidsen (1964, Norge), Skranglebein (1979, Norge) og Nils m/Skills (1980, Norge). Davidsen er skuespiller og regissør, han har teaterutdannelse fra Danmark og har arbeidet med teatergruppa De utvalgte i 10 år. Skranglebein er tekstforfatter og rap´er fra Fredrikstad. Nils m/Skills er Norgesmester i Freestyle-rap og kommer fra Gjerdrum på Romerike.