Gjennom sine performancer viser Raeda Saadeh (f. 1977) kvinner som lever i en verden der deres verdier, kjærlighet og sjel angripes. Hun fremstiller kvinner som befinner seg i en slags okkupasjonstilstand, men likevel har et positivt syn på fremtiden. Stedet kan være Palestina eller et annet sted, og okkupasjonen eller den okkuperende kraft kommer av politiske forhold i hennes miljø, og påvirker hennes ellers fredfulle verden. En verden som manipuleres av både private og offentlige elementer. Den okkuperende kraften har mange sider: Den kan ta formen til håndgripelige ting fra hverdagen, som en betongmur, et gjerde, en kontrollstasjon, et portforbud, en steinbarriere, eller den kan vise seg i et barns ansikt, et hjem, et språk og kulturelle og tradisjonelle forventninger.

På fredag utfører hun performancen The Wishes Tree i Hamar rådhus, og på lørdag vår vi se den nyproduserte performancen Dance With Me i Kunstbankens store sal.

Raeda Saadeh er fotograf, installasjons- og performance-kunstner. Hun er utdannet ved Bezalel Academy of Arts and Design i Jerusalem. Hun bor og arbeider i Jerusalem.