Helt Klaus er en soloperformance av og med Rasmus Jørgensen (f. 1976), produsert for ungdom i alderen 12-15 år. Den handler om det å ønske seg bort: Ut av et dårlig vennskap og vekk fra seg selv. Jørgensen tar opp spørsmål om identitet og sosialt miljø: Om det å forandre seg, men samtidig føle seg låst av andres forventninger, både reelle og innbilte. Stykket er i en direkte, standup fortellerstil med sår, underfundig humor, musikk og et svært energisk kroppsspråk.

Jørgensen har mastergrad i komposisjon og interdisiplinær performancekunst fra Mills College, Oakland (2003), og har studert musikk- og teatervitenskap. Han har arbeidet med diverse teater- og musikkensembler, og har vist en rekke egne soloforestillinger ved blant annet K77 i Berlin, The Smell i Los Angeles, Steim i Amsterdam og Black Box Teater i Oslo.

Aktør, manus, musikk og regi: Rasmus Jørgensen // Dramaturg: Jarl Flaaten Bjørk // Outside eyes: Pia Maria Roll, Kai Johnsen, Julie Amundsen, Joanna Magierecka & Claire de Wangen // Lydteknikk: Per Gaalaas Berg // Støttet av: Norsk Kulturråd & Fond for lyd og bilde.