Roghieh Asgari Torvund (1960)  har premiere på performancen Avreagering, et nytt arbeid hvor hun ønsker å eksponere reaksjonsmønstre som bryter den usynlige smerten. I performancen har hun arbeidet ut fra fysiske bevegelser som skaper en ekstasesituasjon.

Hun sier: «Nesten halvparten av livet mitt tilhører en annen verden, min sansning har preg av min historie og det jeg opplever nå. Det ble aldri en skillevegg mellom mine verdener, de har smeltet sammen, det er egentlig bare en verden hvor sorgen er felles og smerten er likedan. Religiøs intimitet, sorg, lengsel og overgrep. Og den usynlige smerten som kroppen opplevde ble tydeligere».

Avreagering er en performance hvor hun ønsker å eksponere reaksjonsmønstre som bryter den usynlige smerten. Dette gjøres gjennom kombinasjon av publikums deltakelse og visning av video.

Roghieh Asgari Torvund deltok også på fjorårets performancefestival med den enkle og sterke performancen Avkledning som var konstruert rundt morens opplevelser i møte med Heathrow Airport i London. Dette ble et sanselig møte og en poetisk reise hjennom frykt. Performancen hadde tidligere vært vist for tilfeldige forbipasserende på Oslo Airport Gardermoen.

Hun har sin bakgrunn som gateperformer i 1978-1980, i årene under revolusjonen i Iran. Hun er utdannet ved Oslo Kunstfagskole og er andreårsstudent ved Statens Kunstakademi. Asgari Torvund har også jobbet som fotojournalist og frilansjournalist i Norge og Iran.