ANNE MARIT JACOBSEN, diktlesing
SINIKKA LANGELAND, sang, kantele

Sted: Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, store sal
Tidspunkt: 1. mars kl. 15.00–15.40
Pris: kr 200

Anne Marit Jacobsen er en av våre fremste og mest folkekjære skuespillere. Hun ble i 2019 bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Tekster fra denne boka danner stammen i hennes nye prosjekt «Ro mitt hav». Sammen med seg har hun en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland, som har komponert musikken til prosjektet. En spennende Trio med andre ord!

Sceneteppet til forestillingen er broderiet «Fallet» av Åse Ljones.

Om utøverne
Anne Marit Jacobsen er kjent fra både teater, revy, fjernsyn og film, og har vært skuespiller over 50 år med fast base ved Nationaltheatret. Hun har i tillegg utviklet flere forestillinger/konserter med prosa og lyrikktekster i samarbeid med forskjellige musikere. Disse er framført på flere steder i landet, og på Nationaltheateret med stort hell. Hun har mottatt utallige priser for sin innsats og ble i 2018 kommandør av St. Olavs orden. 

Sinikka Langeland har en imponerende merittliste med bl.a 16 soloutgivelser, 5 av dem på ECM, flere bestillingsverk med store jazzmusikere. Sinikkas hovedinstrument er kantele og sang, og hennes kunstneriske uttrykk er utrolig variert og spenner bredt og inderlig som jo også Fosses dikt gjør.

Foto: Oddleiv Apneseth