Sted:               Kunstbanken senter for samtidskunst

Tid:                  Søndag 25. august kl. 12.30-15.30

Påmelding:     Først til mølla innen 15. august til kunstbutikken@kunstbanken.no

Alder:              16-99+

Antall:              Max 16

Ledes av:        Rufina Bazlova

Assistent:        Bodil Buchacz

Språk:             Norsk, engelsk, polsk, tsjekkisk, russisk og belarusisk

Pris:                Gratis!

 

Verkstedet er for alle som ønsker å vise solidaritet med Belarus og som ønsker å bidra til det sosiale kunstprosjektet #FramedinBelarus, som er dedikert til politiske fanger. Dette politisk-aktivistiske kunstneriske prosjektet ble startet av kunstnerne Rufina Bazlova (Belarus) og Sofia Tocar (Moldova). De har også etablert og driver Stitchit. Begge de to kunstnerne lever nå i eksil i Tsjekkia.

Verksteddeltagerne syr en type navneduk i den tradisjonelle broderiteknikken – korssting med rød tråd på hvit bakgrunn – etter mønster tegnet av initiativtakerne. Om du er interessert i tradisjonelt broderi er det bare fint, men du trenger ikke å ha noen tidligere erfaring med korssting; vi veileder deg hvert trinn på veien. Det du trenger av materialer og utstyr vil være tilgjengelig uten kostnad.

Broderingen blir en symbolsk støtte til berørte av diktaturregimet i Belarus. Antallet offisielt anerkjente politiske fanger i dette landet er pr. juli 2024 ca. 1400. Brodering er en langsom og meditativ prosess som gir rom for tanker og følelser knyttet til den enkelte av de fengslete. Verksteddeltagerne forplikter seg til å gjøre ferdig broderiet hjemme, og å sende det til Stitchit.

I løpet av verkstedet vil du lære mer om prosjektets bakgrunn og forutsetninger, og du får anledning til å se broderier som allerede er laget av deltakere fra ulike land. Mer enn 500 mennesker over hele verden har blitt «ambassadører» for prosjektet. Disse broderiene er en del av utstillinga #FramedinBelarus som vises i Kunstbanken 24.08.-06.10.24.

Bli med å bidra til dette meningsfulle initiativet og bidra til å kaste lys over den urettferdige behandlingen av innbyggere i Belarus!

Ved spørsmål ta kontakt med Bodil Buchacz på telefon 976 88 548 eller på e-post til bodilbuchacz@gmail.com

Utskriftsvennlig versjon (PDF)


Foto: Lukas Cetera