I denne utstillingen undrer Morten Juvet (f. 1953) seg over hvorfor så mange rock- og popmusikere synger om kaniner. Utstillingen ble vist i Kunstbanken i 2018, og er et utvalg blant de ca. 70 kaninbildene Juvet har malt de senere årene. Det er tydelig at også hans kaniner har evnen til å formere seg kraftig!

Juvet har merket seg at i alt fra barnesanger fra 30-tallet til hitlåter fra norske rockeband, dukker kaninen opp. Billedspråket og motivene vekker også assosiasjoner til Alice i eventyrland, kaninen i trollmannens hatt, den engelske barnesangen Run Rabbit Run, Petter kanin, eventyret om reve-enka og haren, sangen Katt og kaniner og en rekke andre sanger, eventyr og regler.

Morten Juvet plukker et motto, en tekstlinje, musikerens navn, dato og sted for innspilling eller andre opplysninger, og ved hjelp av malepensler og farge plasserer han dette inn i det kvadratiske platecover-formatet. Som om han selv var en musiker improviserer han og lager nye uttrykk av elementene han har tatt med seg fra låtene, og fra det visuelle språket og virkemidlene som kjennetegner. Denne anglo-amerikanske kulturen påvirket også den norske populærkulturen fra 50-tallet og framover, og Morten Juvet vokste opp med den. I likhet med 50-tallskulturen utstråler bildene gjennom formspråk, fargebruk og en lett, naivistisk stil overskudd, glede og optimisme. Samtidig ligger det flere lag av meningsinnhold i maleriene gjennom bruk av symboler som fluesopp og eikeblader, og for den som kjenner tekstinnholdet i sangene det refereres til.

For skoleklasser som besøker utstillingen på vandringen rundt i fylket er det utviklet en pedagogisk veiledning. Den kan bidra til å aktivisere elevenes refleksjoner under besøket i utstillinga. Lærerveiledning Cover. Morten Juvet