Kunstnerpresentasjon i fylkeshusets foajé fra 29. juni til og med oktober 2021.

Kunstbanken presenterer fotograf Arnfinn Johnsen i foajéen i fylkeshuset på Hamar. Visningen består av 4 naturfotografier og 4 portrettfotografier av norske gullvinnere i henholdsvis OL og Paralympics.

Arnfinn Johnsen har Fag- og Mesterbrev i Fotograffaget, er utdannet pedagog og har i løpet av sin karriere som fotograf blitt en av Norges mest meritterte. Blant utmerkelsene finner vi :

  • «European Portrait Book of the Year», Federation of European Professional Photographers, for boka «GULL»
  • «Årets Fotograf» og «Gull med krans» i Norges Fotografforbund
  • Over 120 premierte arbeider i profesjonelle nasjonale og internasjonale konkurranser

Han er mest kjent for prosjektet «GULL», der han siden 1992 har portrettert nordmenn med gullmedalje fra OL. Det har nå blitt 115 portretter som har hvert sitt faste galleri i Vikingskipet i Hamar og i Håkons Hall i Lillehammer. Prosjektet pågår så lenge nordmenn vinner gull i OL og fotografen kan holde i et kamera. Boken «Gullklubben» kom ut i 1993 i den offisielle bokserien til Lillehammer-OL, mens boken «GULL» med 101 OL-gullportretter kom i 2013.

Fotografen har det siste året jobbet med prosjektet «BEST – 82 Paralympiske portretter», hvor han har portrettert alle de norske gullvinnerne i Paralympics. Prosjektet ble ferdigstilt våren 2021, og har så langt resultert i bok og utstilling på blant annet Maihaugen og Hamar Kulturhus. Det lages også en dokumentarfilm om dette prosjektet.

Visningen kan sees i fylkeshusets foajé hverdager kl. 08.00–15.30, og vil stå til og med oktober 2021.