I hvelvet viser Ellinor Flor (f. 1946) en utstilling kalt Er det mulig over hodet. Den består av 20 nye hatter. Flor er en fabulerende klesdesigner som har bidratt til fornyelse av norsk design. Spesielt er hun kjent for samarbeidet med Selbu Husflidssentral og Rauma Ullvarefabrikk hvor hun med utgangspunkt i tradisjonelle strikkemønstre moderniserte norsk husflid og hjemmestrikk. Med sine frodige og historiefortellende hatter har hun også bidratt til at begrepet ‘hatt’ har fått en langt videre betydning.

I denne utstillingen står gjenbruk sterkt i fokus. Alle hattene har sine egne fortellinger, ofte med et humoristisk tilsnitt. Vi finner materialer som potteskår, perler, knapper, kaffebønner, fjær, ull, plysj, flaskebeskyttere m.m. Sitt kunstneriske gjennombrudd fikk E. Flor med utstillingen «Klær 80» på Kunstindustrimuseet i Bergen i 1980. Siden har hun deltatt på utstillinger i inn og utland.

Ellinor Flor er innkjøpt av alle Kunstindustrimuseene i Norge, samt flere andre offentlige samlinger. Hun har skrevet bøkene «Rosa heimafrå» om strikking (1991) og «Diva, donna, darling» om hatter (1993).

Ellinor Flor er fortsatt villkatt i norsk kunst. Hun har ikke latt seg temme til alminneligheter. –  Dagbladet