Esther Helén Slagsvold (1961) lager smykker i ulike format; fra objekter til kroppen, til objekter for rom/sted. Hun betrakter sine arbeider som middel for visuell og identitetsskapende kommunikasjon enten det er til mennesker i det personlige rom slik hennes utstilling i hvelvet dreier seg om, eller det dreier seg om å skape særpreg til et offentlig sted. Det er i år 25 år siden hun ble antatt på sin første kunstutstilling og 10 år siden hun laget gifteringene til kronprinsparet. De siste årene har hun også realisert mange kunstprosjekter for barn og unge, noe hennes utstilling i kjelleren viser.

De mindre arbeidene (brosjer/ørepynt) er laget i sølv og stålduk, mens de større arbeidene, (lysobjekt og stol/sitteobjekt) er laget av stål/bronseduk, kobberstrikk, aluminiumstråd, og vulkanisert gummi samt over 15 000 tegnestifter.

Slagsvold utdannet seg til gullsmed i Oslo og Tyskland, før hun i 1983 begynte sine studier ved Institutt for Metall på Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og avla diplomeksamen i temaet kroppssmykker i 1987. Hun har vært søkende etter å finne nye uttrykksformer og har ofte benyttet industrielle materialer i kombinasjon med edle metaller.

Slagsvold har gjennom de siste 25 år drevet en utstrakt kunstnerisk virksomhet gjennom deltagelse i kunstutstillinger, vært frilansdesigner for bl.a. David-Andersen AS, utført utsmykkingsoppdrag, gjennomført flere kunstprosjekter for skoleelever i samarbeid med Den Kulturelle skolesekken, initiert og arrangert internasjonale kunstsymposier (Addenda I og II). Hun har også vært kurator for kunstutstillinger og utført mange bestillinger i eget atelier. Slagsvold har mottatt 11 designpriser og er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd. For 10 år siden fikk hun i oppdrag å lage gifteringene til kronprinsparet. Hun betrakter sine arbeider som middel for visuell og identitetsskapende kommunikasjon enten det dreier seg om det individuelle mennesket eller private og offentlige rom.