Jon Gundersen (1942) har en særstilling i norsk kunstliv. Han har gjennom et langt og omfattende kunstnerskap utmerket seg med sine overraskende og underfundige kunstverk og sammenstillinger. Han arbeider innenfor tre hovedområder: Collager som består av ulike utklipp og materialer, hverdagslige gjenstander og materialer som sammenstilles, og arbeider som inneholder tekst. Kunstverkene presenteres gjerne sammen i grupper eller par.

Denne utstillingen er satt sammen spesielt for Kunstbanken og vil bestå av både nye og gamle arbeider i form av skulpturelle sammenstillinger av ting, som Gundersen selv sier. Vi vil også få se Mjøsas strandlinje som en veggfrise av kartblader strukket ut til en rett strek. Gundersens arbeider appellerer til humor og åpner opp for fabulering og assosiasjon. Dobbeltdyr utenfor Rådhuset i Hamar er et av mange eksempler på hans større skulpturer og kunstprosjekter i offentlige rom.

Jon Gundersen er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo (1963-67). Han har hatt en rekke separatutstillinger, deriblant ved Bomuldsfabriken Kunsthall, Kunstnerforbundet, Stenersenmuseet og Kunstnernes Hus. Han har blitt innkjøpt av institusjoner som Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd og Oslo Kommunes Kunstsamlinger. Gundersen har også gjennomført en rekke store utsmykkingsprosjekter, deriblant ved Sentralsykehuset i Trondheim, Hamar Rådhus, Universitetet i Oslo, Rikshospitalet, Ullevål Sykehus og i Nordmarka i Oslo.

Ved åpningen i Kunstbanken var forfatteren Einar Økland til stede og leste sine tekster som kan lastes ned her