Lysprosjektet The Art of Colour av Kathrine Berg og Merete Røstad åpner i Kunstbanken torsdag 15. november kl 18. På åpningen den 15. november vil kunstnerne fortelle om lyskunsten og om fargelæren som danner utgangspunkt for prosjektet.

The Art of Colour er en lysinstallasjon projisert på Kunstbankens glassfasade. Ved hjelp av innovativ teknologi skapes en komposisjon i lys og farge som langsomt vil veksle mellom ulike fargetoner. Spesielt tydelig vil virkningen av lyset, fargene og skyggespillet være når det er mørkt ute. The Art of Colour kombinerer ute- og innerom; selve projiseringen foregår innendørs, mens arbeidet skal ses utenfra.

Installasjonen er inspirert av Johannes Ittens fargelœre (1888 – 1967). Han var en sveitsisk maler, designer og kunstpedagog som utforsket hvordan lys og farger kan settes sammen i system og hvordan de påvirker hverandre. Ittens teorier danner fremdeles grunnlaget for den fargeteorien som brukes både i offentlig skole og innen kunstutdanningen.

Felles for Kathrine Berg og Merete Røstad er deres arbeid med lys i offentlige rom. Dette er deres første samarbeidsprosjekt.

Kathrine Berg har bakgrunn som kunsthåndverker og har siden hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1990 arbeidet med lys og skulptur. Hun har hatt flere store offentlige oppdrag, blant annet ved Ajer Ungdomsskole (2005), St. Olavs Hospital, Trondheim (2009), Moldebadet (2010) og Lørenskog hus (2011).

Merete Røstad er billedkunstner og arbeider med skulptur, installasjon og tidsbaserte media. Mye av hennes arbeid omhandler historie og samling av kollektive minner. Hennes prosessbaserte praksis er utviklet gjennom tverrfaglig samarbeid i Norge, England og Tyskland. I 2007 fullførte hun sin Master of Fine Arts ved Bauhaus University, med fordypning i Kunst i offentlige rom og nye kunstneriske strategier. Røstad’s arbeid er blitt vist nasjonalt og internasjonalt i offentlige rom, festivaler, gallerier og museer. Mens Kathrine Berg mest har arbeidet med lys og skulptur innendørs, har Merete Røstad arbeidet med flere kunstprosjekter i uterom.

Lysprosjektet og workshop med lysøvelser vil gjennom Den kulturelle skolesekken bli formidlet til 10. trinn ved Steinerskolen og Ottestad ungdomsskole i Stange og Børstad ungdomsskole i Hamar.