Kjersti Wexelsen Goksøyr – Skulptur

Kjersti Wexelsen Goksøyr (1945) er blant landets ledende billedhoggere. Her viser hun skulpturelle arbeider, hovedsakelig utført i rød granitt. Hun sier selv at for henne er det å arbeide med kunst en måte å forske på, og at hun aner noe hun leter etter å klargjøre. Tilnærmingen til stoffet blir dermed en annen enn den intellektuelle og akademiske. Wexelsen Goksøyr søker visuelle uttrykk og muligheter til å billedliggjøre krefter i livet som kan oppleves intuitivt. I de senere år har hun stått for flere store utsmykkingsoppdrag.

Heidi Wexelsen Goksøyr – Fotografi

Heidi Wexelsen Goksøyr (1966) er mest kjent for sin blå serie fotografier av lekende barn under vann. Med sitt særegne visuelle språk, representerer hun en motsats til de konseptuelle tendensene som finnes blant norsk samtidsfotografi i dag. En stor del av hennes arbeide er preget av hennes forskning og interesse for motivets form, flater og rytme. Det er en av grunnene til at mange av hennes bilder er svart-hvite fotografier. Der er forstyrrende farger borte, form og komposisjon alene er det bildet bygger på. Et av hennes siste prosjekter har vært å fange vann i bevegelse. Usynlig for det blotte øye, fotografert i 1/1700 sekund, ønsker hun å gripe det usynlige.

Kristin Wexelsen Goksøyr – Skulptur og tegning

Reptiler, amøbelignende dyr, lysskye vesener, tidlige og enkle former for liv har ved flere anledninger vært med og dannet utgangspunkt for Kristin Wexelsen Goksøyrs ( 1965) installasjoner, skulpturer og tegninger. Også arbeidene som vises her vil være en lek med abstrakte, organiske former. De gir følelsen av noe nesten gjenkjennelig – nærbilder, kanskje av noe kroppslig: Hull, utvekster, valker; eller av noe større: Landskaper, fjell, daler, kratre. Arbeidene kan oppleves som vakre, stille og sensuelle, men også urovekkende og ubehagelige. Mange vil huske hennes tegninger fra Østlandsutstillingen som ble vist i Kunstbanken i fjor.