25. mars - 21. mai

Kristine Ervik, Iris Elva Olafsdottir, Sayo Ota

COVEN – tre smykkekunstnere fra en ny generasjon

Kurator: Olaf Tønnesland Hodne

Sayo Ota, Iris Elva Olafsdottir og Kristine Ervik har nylig studert metall- og smykkekunst sammen ved Kunsthøgskolen i Oslo, og markerer et generasjonsskifte i den veletablerte nordiske smykkekunsten. De arbeider snarere utfra ideen om at smykker kan være ubrukbare og ha kortvarig levetid. De spør seg om den høye statusen av prestisje og rikdom rundt smykker er i sin siste fase, og klar til å falle?

De har ulike tilnærminger, men alle vektlegger materialer med flyktig eksistens og synlige endringsprosesser i sin produskjon. Ota bruker badebomber for å lage et halskjede som bruser bort mens du tar et bad. Olafsdottir samler frø, tørkede planter og små lavendelblomster og trer dem på en enkel bomullstråd til et halskjede. Ervik lager ring etter ring av stål, sølv og messing og vever dem sammen til kjeder av hvor hun lar rust og bulker få bli værende i materialenes overflater.

Utstillingens tittel baserer seg på at ifølge heksekunst er Coven en samling av minimum tre hekser. I de fleste tradisjoner er et coven selvstendig i forhold til de andre innen samme tradisjon, og anerkjenner ingen sentral myndighet.

Kristine Ervik (1990) MA fra metall og smykkekunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Ervik jobber og bor i Oslo og har verksted i Kirkeristen. Ervik har tidligere stilt ut i FORMAT, TALENTE under MJW20, O O O O under MJW20, Gallery Marzee.

Iris Elva Olafsdottir (1990) fra Reykjavik i Island. Etter sitt diplom i keramikk ved Reykjavik Visual School of Arts flyttet hun til Norge og fullførte sin BA i metall- og smykkekunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Sayo Ota (1982) fra Mie i Japan, Ota fullfører sin MA ved Tokyo University of the Arts for tiden, og har en tidligere studert ved Tokai University med en BA i Nordic Studies, og en BA fra metall og smykkekunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.hun flyttet til Europa og oppnådde en Goldsmith Journeyman i Danmark 2012 etter trening i Reykjavik, Island

Artikkel av kurator Olaf T Hodne i The Vessel:

https://vessel-magazine.no/issues/5/the-outermost-layer/jewellery-thoughts-of-impermanence

The Vessel er et online-magasin om kunsthåndverk og materiell kultur. The Vessel publiseres av Norwegian Crafts.