Kunstbanken Hedmark Kunstsenter har i snart 15 år hatt en serie av presentasjoner i fylkeshuset, for å gjøre kunstnerne kjent for både ansatte og besøkende.

Billedkunstner Anne Kristin Øierud, bosatt på Galterud i Sør-Odal, viser nå 10 verk på fylkeshusets resepsjonsvegg i Hamar. Hun jobber for tiden mye med tegning som fargelegges med fargeblyanter. Tegningene er figurative, detaljrike og teknisk krevende. Interessen for dekor, ornamentikk, folklore, det mytiske og den nære forbindelse mellom menneske, natur og dyr er sentrale elementer i bildene som vises.

Tegning har for tiden en renessanse, spesielt verdsettes ofte det hyperrealistiske, teknisk krevende tegninger med et subtilt, mytisk innhold, sier kunstneren.

Øierud er medlem og leder av BKH (Bildende Kunstnere Hedmark), hun har vært aktiv billedkunstner siden 1984, hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger, seinest i Galleri Zink på Lillehammer i 2017

Dette er den første av tre kunstnere fra Hedmark som presenteres av Kunstbanken Hedmark Kunstsenter på fylkeshuset i 2018. Øieruds verk vises fram til 1. mai.