Helga D. Storbekken bor i Oslo og er født og oppvokst på Tolga. Hun jobber i dag delvis i Oslo og på Tolga hvor hun driver galleri TØYsentralen i sommerhalvåret.

Utstillingen viser foto med utgangspunkt fra togreiser med Rørosbanen. Bildene gikk for noen år siden som vandreutstilling fra Jernbanemuseet på Hamar, Elverum, Tynset, Tolga og til slutt Rørosmuseet. Utstillingen ble også vist i Oslo.

Dette sier Helga Storbekken selv om arbeidet sitt:
Siden jeg var barn, har jeg reist utallige ganger med Rørosbanen. Reiser, minner … i prosjektet «Fra reiser med tog med Rørosbanen” har jeg ønsket å fange opp uttrykket og stemninger/glimt fra blikket ut av vinduet, skogen som blir stående.

Jeg jobber hovedsakelig med maleri og foto, utgangspunktet i mine arbeider er ofte hentet fra musikk og tekster, og dette prosjektet er en videreføring av tidligere uttrykk. Bildene mine er oftest figurative, men befinner seg også i et spenningsfelt mellom det abstrakte og det figurative. Maleriene uttrykker stemninger, skikkelser på vei til noe, fra noe – i en ”stille bevegelse”. Maleriene blir bygget opp ved at jeg maler i tynne lag, med akryl, og påfører lag på lag tynt og laserende for å fremheve ulike nyanser og dybde i maleriene. I denne fotoserien etterstreber jeg denne teknikken, hvor ulike nyanser og bevegelse kommer til uttrykk i bildene. Stemning/glimt – en  ”stille bevegelse” er ord som kan knyttes til bildene.

 Ved å ta bilder på reiser fra et togvindu, fanger jeg øyeblikket, skogen, trestammer som beveger seg. I bildet blir stammene stående, gjennomsiktig – som et røntgenbilde – og viser hvor skjør og vakker naturen er.

Jeg ser landskapet fra et vindu, men kjenner allikevel naturopplevelsen, hvor jeg tenker at i naturen finnes flere dimensjoner for forskjellig meningsinnhold. Det kan være opplevelsen av estetikk, av ro og harmoni, av eksistensiell bevisstgjøring, av sammenheng i tilværelsen, av frihet og mystikk.