Gerd Bøe viser nå fem verk i Kunsthjørnet i Kunstbanken.

Vann, 2021, fotodokumentasjon.

Et tekstilprosjekt, utført på Vaskerhytta på Ven stranda i Stange, laget som en hyllest til alle kvinner som til alle tider har vasket tøy under alle forhold. Vaskerhytta var i bruk helt frem til 50-tallet, da vaskemaskinen kom. Kunstneren kledde hytta med dongeritøy – hun samlet inn brukt tøy, sprettet opp plaggene og sydde dem sammen igjen for hånd, til å kle inn taket og én vegg. Dongeri har til alle tider blitt brukt som arbeidstøy og det var som regel kvinnene som vasket dem. Nåtidens jeans er ekstremt vannkrevende i produksjonen, med bruk av opp til 7000 liter vann per bukse.

Stillheten – Langsomhet, 2018, collage.

Gerd Bøe har gjennom årene samlet små brikker, bånd og rester etter adelen i Sverige. På loppemarkeder og i andres samlinger har hun fått og tatt vare på disse kvinnearbeidene. De samlede gjenstandene, har hun satt sammen til et bilde.

Ein Raum in Berlin, 2004, fotodokumentasjon.

Etter å ha sett en annonse i bladet Billedkunstneren om ledig rom i Berlin, reiste Gerd Bøe til Berlin i 2004, hvor hun fikk leie et rom som hadde vært billedkunstner Mona Orstad Hansens atelier. Med hjelp fra den norske billedkunstneren Yngve Zakarias, fikk hun tillatelse til å sitte i et fredet trafikkhus midt på Kurfürstendamm, i bydelen Charlottenburg, å sy. Trafikkhuset, som står høyt over bakkenivå, hadde betjenter, som dirigerte trafikken, på 60-tallet. Med bruk av klær fra loppemarkeder, sydde hun en gul, en rød og en grønn side til trafikkhuset.

Beskyttelse, 2004, fotodokumentasjon.

Gerd Bøe laget, i 2004, en lavvo eller en tipi, som ble vist utenfor Samtidskunstmuseet i Oslo under Kulturnatt, for å synliggjøre arbeidet til Fretex og Frelsesarmeen – som gir de svakeste i samfunnet beskyttelse i flere former. Hun fikk sitte på Fretex sitt mottak på Alnabru og sy i to måneder. Hun plukket ut ullplagg, som hun sprettet opp og sydde sammen for hånd, til å bli en seks meter høy lavvo/tipi. Innsamlet papir ble til sittepaller inne i lavvoen/tipien. Materialene ble sponset av Fretex.

Performance, 2003, fotodokumentasjon.

Performance, Strikk, av Gerd Bøe og Liv Reidun Brakstad på Performancehelg i Kunstbanken i 2003. Begge hadde på seg røde skinncaper, som ble sydd til dem i Marrakech i Marokko i 2003, hvite høyhalsede gensere, hvite kjoler og blåturkise pulsvanter og stod i hver sin ende av et strikketøy og strikket.