Utstillingen viser de siste arbeidene til Ola Enstad (1942-2013). Enstad døde 2. august i år, men utstillingen blir gjennomført slik han hadde planlagt den. Ola Enstad vokste opp på Lesjaskog og arbeidet i Oslo.Han var en av de mest sentrale skulptørene i Norge fra 1970-tallet og fram til i dag. Utstillingen har vært planlagt siden 2011 og i hovedsak presenteres arbeider som også ble vist på Hå gamle Prestegard i 2012.

De siste årene fikk hans kunstneriske produksjon et oppsving i forbindelse med lange arbeidsopphold i Kina. Hans arbeider er gjerne både politisk treffende og humoristiske. Utstillingen viser den store mannshøye skulpturen Dykkar i høypolert stål. Den ble fraktet fra Kina til Norge i sommer og står som et monumentalt punktum på en lang karriere. Skulpturen har ikke vært vist tidligere.

Ellers inneholder utstillingen 13 abstraherte bronsehoder, mellom 65 til 105 cm høye, arbeider i fotografiske teknikker, blant annet de kjente fotomontasjene fra 1970- tallet som Enstad har overført til metallplater, samt fotogrammer. Fotogram er en slags ur-teknikk inne fotografi, hvor Enstad ved hjelp av kjemikalier, fotopapir og lys skapte landskapsmotiver rett på fotopapiret.