Hedmark Kunstsenter, Kunstbanken viser 10 store tepper laget av billedveveren Synnøve Anker Aurdal (1908) i perioden fra 1994 til 2000. I tillegg vises også et eldre verk, Rød Måne, fra 1968.

Synnøve Anker Aurdal døde i 2000 etter et langt liv som billedvever. Hun var en av pionerene i arbeidet med å omskape tradisjonell billedvev til et fritt kunstnerisk uttrykk.

Anker Aurdal ble født på Lillehammer i 1908. Hun fikk sin utdannelse hos søstrene Prestgard på Lillehammer, og senere på Statens Kvindlige Industriskole i Oslo.

Hun spilte en aktiv rolle i billedkunstmiljøet i hovedstaden og hadde sin første separatutstilling i Kunstnerforbundet i 1941.

Hun fikk sitt endelige gjennombrudd som selvstendig kunstner i og med utsmykningen av Håkonshallen i Bergen i 1958. I 1968 hadde hun, som den første tekstilkunstneren en utstilling i Nasjonalgalleriet. Hennes arbeider var da preget av et mer modernistisk formspråk.

Anker Aurdal hadde en svært omfattende produksjon og hun arbeidet helt til hun døde 92 år gammel. Teppene fra 1994 til 2000 vitner alle om en sjelden livskraft, de er preget av store og klare former med en frisk, ungdommlig fargesammensetning. Flere av teppene ble dette året vist på Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen hvor Anker Aurdal var festspillutstiller.