20. august - 9. oktober

Minneutstilling

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Tina Mareen Buddeberg Minneutstilling
Kunstbanken viser ei minneutstilling med arbeider av billedkunstneren Tina Mareen Buddeberg. Utstillingen vil konsentrere seg om hennes særpregete artists books og skissebøker, samt vise skulpturer, tegninger og video.  
Hun vokste opp i München og flyttet til Norge i voksen alder. Etter utdannelsen på Statens kunstakademi i 1996 gikk hun umiddelbart sine egne veier, båret fram av lengselen etter dypere kontakt med alt levende liv. Hun flyttet til fjellbygda Sollia i Stor-Elvdal og etablerte «Drømmedalen» som hun utviklet til et relasjonelt kunstverk. I Buddebergs liv var kunst, praktisk arbeid og fellesskapet mellom dyr og mennesker tett sammenvevd, og naturen var hennes omdreiningspunkt.

Buddeberg (1958 – 2020) jobbet med installasjoner, skulpturer, video, lydkunst, kunstbøker og offentlige oppdrag, Hun malte landskaper og dyr. For henne var maleprosessen radikal og handlet om å være intenst til stede i naturen, meditativt og sansemessig. Hun var initiativtaker til internasjonale kunstprosjekter som «mine» i Folldal gruver i 2001 og «Part» i Sollia i 2006. Buddeberg har hatt en rekke separatutstillinger, deltatt i tema- og kollektivutstillinger og gjennomført flere offentlige kunstprosjekter. Hun deltar post mortem på åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst på Nasjonalmuseet.

—————————————————————————————————————————————————————————————-