Ulf Rollof (1961) er en av de ledende kunstnere innen sin generasjon i Sverige og har deltatt på store internasjonale mønstringer som Venezia-biennalen 1999 og Dokumenta IX. Det er første gang han presenteres i større sammenheng i Norge.

Utstillingen i Kunstbanken viser tre triptyker og en diptyk laget av glass og akryl med skuddhull. Bildene har navn som Blod, Tre, Skog og To. De flerdelte bildene er satt sammen av reine fargeflater og beveger seg i skjæringspunktet mellom det estetiske og voldelige. Rollof sier han ønsker å tematisere vold på et personlig og samfunnsmessig plan. I tillegg til bildene viser han en video som er en remake av vignetten til Alfred Hitchcoks grøsser «Torn Curtain» (1966). Utstillingen er spesialprodusert for Kunstbanken.

Rollof har en imponerende produktivitet og er kjent for sine oppfinnsomme bevegelige skulpturer, gjerne med tilskueren som en aktiv deltaker. På 90-tallet utførte han store maskinelle installasjoner som tematiserte naturen og menneskets forhold til naturen. På Ars95 i Helsinki viste han grantrærne som sto festet i to rekker og som med jevne mellomrom deiset i gulvet så grannålene skvatt. De siste utstillingene er stillere og mer billedbasert, de er også mer personlig farget. Alle arbeidene på utstillingen er produsert i 2004.