Utstillingen presenterer objekter i ulike teknikker som glass, keramikk, metall og tekstil av 22 kunsthånd-verkere fra Sverige, Finland, Danmark og Norge. Kunsthåndverk har sine røtter i håndverks-tradisjonene, men har i dag flere berøringspunkter med billedkunsten. Nordisk kunsthåndverk er kjent for høy kvalitet. Material kunnskap og håndverksfølelse sammen med et idebasert uttrykk er et fellestrekk hos kunstnerne.

Fra Norge deltar Tone Hellerud med tekstil, Ansgar Ole Olsen, skulptur, Kari Håkonsen, glass, Christina Peel og Trude Westby Nordmark med keramikk og Anne Helen Mydland med installasjon.

Fra Danmark vises keramikk av Vibeke Fonnesberg Smidt, Jeanette Hiiri og Morten Løbner Espersen.

Fra Sverige: Eva Hild, Anna Ulin, Helena Andersson og Jennifer Forsberg med keramikk og Helen Dahlman, tekstil og Åsa Herrgård, parafin og bivoks samt Tore Svensson med store skåler i jern.

Fra Finland deltar Heikki Rahikainen keramikk, Silja Puranen og Ulla Pohjola tekstil, Inni Pärnänen smykker og Vesa Varrela med glassarbeider.

Utstillingen har tidligere vært vist i Tampere og Helsinki, Finland og i Varberg, Sverige. Kurator: Mats Jansson, Sverige. Vi tar forbehold om endringer av deltakende kunstnere.