Jubileumskonsert med Sinikka Langeland Trio i Kunstbanken er avlyst inntil videre. Vi håper å få gjennomført konserten når det blir lov til å samle 50 personer til arrangement igjen.

VIND OG SOL
SINIKKA LANGELAND TRIO

Kunstbanken lørdag 20. februar kl. 19.00
Jubileumskonsert – Sinikka 60
Dikt: Jon Fosse
Musikk: Sinikka Langeland
Video: Dag Alveng

Sinikka Langeland vokal, kantele
Mathias Eick trompet
Trygve Seim saksofon
Video Dag Alveng

Sinikka Langeland har med seg de eminente jazzmusikerne Mathias Eick og Trygve Seim i sitt nye prosjekt «Vind og Sol». Hun har tonesatt dikt av Jon Fosse og lar musikerne løfte komposisjonen med sine særegne uttrykk og improvisasjoner.  Kan man uttrykke det tidløse, et nærvær av noe fraværende, som Jon Fosse beskriver det? Vi finner et slektskap med Fosse i Dag Alvengs fotokunst. Fotografiene ser tilsynelatende helt vanlige ut, men plutselig aner man en tilstedeværelse som kommer som fra et annet sted, og naturens kjente former endres til abstrakte former. Dag Alveng har fotografert på Vestlandet til dette prosjektet og laget en video som spilles av under konserten.

Den kraftfulle Vestlandsnaturen og kulturen er en viktig del av Sinikkas oppvekst. Farsslekta kommer fra Guddal i Sunnfjord og Jon Fosses poetiske bilder, fjell, fjord, vind og sol er noe hun har et nært forhold til. Hjorten beiter utenfor sommerhuset hennes og stupbratte høge fjell står og står på hver side av det lille småbruket.
Til vanlig bor Sinikka på Finnskogen og i mars kommer solo CD’en » Wolf Rune» ut på plateselskapet ECM. Her er kantelen i sentrum, et instrument som er beskrevet som å lyde nesten som et orkester i seg selv.  Hun fyller 60 år i januar og jubilerer med både plateutgivelse, konserten «Vind og sol» og innspilling av den nye musikken med sitt ensemble som består av noen av Nordens beste musikere.

Maks 50 plasser pga. koronapandemien
Pris 250 kr
Billetter kjøpes med vipps som merkes «Konsert» eller i døra
Vi følger gjeldende smittevernregler!

Foto: Dag Alveng